Aktiviti
2022 Majlis Makan Malam dan Anugerah Perkhidmatan Lama (Long Service Award) - (6 Julai 2022)

Berlangsungnya Majlis Makan Malam dan Anugerah Perkhidmatan Lama (Long Service Award) bagi kakitangan myQuickHR di Achieve Room Level M3, VE Hotel, Bangsar South. Majlis ini bermula dengan ketibaan Tetamu Kehormat, Tuan Haji Aminurdin bin Abd Jalil serta barisan pentadbiran myQuickHR, En. Ravindran dan Puan Roziha. Majlis ini juga diselitkan dengan pembentangan laporan pencapaian oleh ketua pasukan sepanjang enam bulan pertama bagi tahun 2022.

Majlis diteruskan lagi dengan ucapan daripada Tetamu Kehormat Tuan Haji Aminurdin bin Abd Jalil. Beliau juga sempat berpesan cara untuk menjadi seorang yang profesional dalam pekerjaan "profesional adalah melakukan kerja yang tepat, pada waktu yang tepat tanpa perlu disuruh". Seterusnya, penyampaian Anugerah Perkhidmatan Lama (Long Service Award) kepada kakitangan yang lama berkhidmat lebih dari 5 tahun di myQuickHR yang disampaikan oleh Puan Roziha dan En. Ravindran. Di samping itu, majlis ini turut diserikan dengan pemberian hadiah istimewa daripada barisan pentadbiran kepada semua warga kakitangan myQuickHR.

Selesai pemberian hadiah istimewa ini, semua kakitangan dijemput untuk menjamu selera. Di samping itu juga, majlis turut dimeriahkan dengan cabutan hadiah bertuah yang turut disediakan di majlis ini. Sebagai tambahan, seluruh warga kakitangan myQuickHR bersama sama bergembira menyanyikan lagu "Standing in the eyes of the World". Seluruh warga kakitangan myQuickHR sangat gembira dan berterima kasih di atas Majlis Makan Malam dan Anugerah Perkhidmatan Lama (Long Service Award) ini kepada pihak pentadbiran di atas penghargaan yang diberikan ini.

Mengakhiri majlis, Puan Roziha serta mewakili barisan pentadbiran ada berpesan kepada warga kakitangan myQuickHR bahawa "A Chain is As Strong As The Weakest Link" yang bermaksud Kejayaan keseluruhan kumpulan bergantung kepada kejayaan setiap individu ahli kumpulan. Jika seorang gagal, maka seluruh kumpulan akan gagal. Semoga seluruh warga kakitangan myQuickHR sentiasa bersemangat dan bekerjasama dalam melaksanakan tugasan agar myQuickHR menjadi suatu Organisasi yang hebat di masa hadapan.

Pemenang Cabutan Hadiah Bertuah:
1. Hodinkee Q Timex Limited edition - Cik Nur Adlina
2. Huawei Tablet - En. Nazimuddin
3. Home Projector 499 - Cik Liana Emira
4. Facial kit - En. Abdul Rahman Auf

2022 Keberkesanan Pengurusan Projek dengan Kursus Latihan Jira & Confluence (10 Jun 2022)

Perisian JIRA merupakan alat yang berkesan untuk Pengurusan Projek dan orang ramai cenderung untuk menumpukan lebih pada alat daripada kaedah itu sendiri. Latihan yang telah dibimbing oleh pengajar ini memperkenalkan manfaat Jira dan Confluence kepada peserta disamping bekerjasama untuk memenuhi tujuan bagi membantu pasukan menjalankan projek dengan jayanya. Pasukan telah belajar cara menggunakan alat ini untuk mengendalikan Keperluan Pengguna, Pengujian dan Komunikasi dengan lebih cekap. Peserta akan mempelajari projek JIRA, ruang Confluence, aliran kerja, papan (Kanban & Scrum), perancangan dan kebergantungan, hubungan Jira/Confluence, pelaporan, medan penting dan medan tersuai, jenis isu, skrin & penapisan.

Peserta: 10 orang (Pengurus Projek, Penolong Pengurus Projek, Pembangun & Pelaksana)
Penyedia latihan: NobleProg
Tarikh: 10 Jun 2022

2022 Sambutan Hari Raya (23 Mei 2022)

Telah diadakan Sambutan Hari Raya bagi tahun 2022, 1443H. Sambutan Hari Raya ini diadakan secara 'Potluck' dan semua Kakitangan mengenakan tema Baju Raya bagi menyerikan suasana Sambutan Hari Raya ini.

2022 Sambutan Tahun Baru Cina dan Penyampaian Cenderahati
2022 Makan Tengahari untuk Kakitangan myQuickHR
2018 Bangkok(15 hingga 17 Sept 2018)

Perjalanan yang ditunggu-tunggu oleh kakitangan kami di mana mereka dibawa menerokai bandar Bangkok serta tempat pelancongan di sekitarnya. Kakitangan juga diberi peluang untuk menaiki pelayaran sungai dan juga dapat melawat Pasar Terapung yang terkenal di Bangkok.

2018 Duit Raya

Semua pekerja kami mendapat “sampul hijau” seminggu sebelum Hari Raya!

2018 Sambutan Raya

Kami membawa semua kakitangan kami keluar hanya sehari sebelum permulaan bulan ‘Puasa’ untuk menikmati makanan Thai terbaik di Sri Ayuthaya, Bangsar.

2018 Makan Malam Tahun Baru Cina

Makan Malam Tahun Baru Cina telah diadakan di hotel VE yang terletak di, Bangsar South hanya bersebelahan dengan pejabat kami. Semua kakitangan kami menerima Bar Emas setiap seorang dan 'Ang Pau' sebagai tanda penghargaan kami.

2017 Acara Penghargaan Pekerja

Pada hari terakhir 2017, Acara Penghargaan Pekerja telah diadakan di Hotel Hilton dan TV Pintar telah diberikan sebagai hadiah Cabutan Bertuah Besar.

2017 Makan Malam Tahun Baru Cina

Makan Malam Tahun Baru Cina telah diadakan di Restoran Sri Melaka, Amcorp Mall, Petaling Jaya. Semua kakitangan menerima jongkong emas setiap seorang serta ‘Ang Pau’ sebagai tanda penghargaan kami.

2017 Sambutan Hari Raya

Makan Malam Raya telah diadakan di Chili’s, Kompleks Beli-belah Bangsar hanya dua hari sebelum bulan puasa bermula. Semua kakitangan kami menerima Duit Raya!

2016 Sambutan Hari Raya

Makanan Pakistan di House of Pakeeza, Petaling Jaya menjadi kemuncak makan malam. Sebagai tambahan, Duit Raya diberikan dan jam tangan ais juga!

2011 Percutian Bandung (14 hingga 16 Oktober 2011)

Kakitangan kami diberi peluang untuk bercuti ke Bandung, Indonesia. Salah satu jadual perjalanan ialah lawatan menakjubkan ke Gunung Takuban Perahu yang merupakan salah satu gunung berapi strato yang terkenal di Indonesia. Kakitangan kami menikmati dan berseronok serta berjaya membeli-belah dalam perjalanan itu.

2014 Ulang Tahun Kakitangan yang ke-10 Tahun

Makan malam ulang tahun ke-10 Kakitangan myQuickHR di The Majestic Hotel.